Tratamentul de fluorizare este efectuat pentru a reduce riscul aparitiei cariilor dentare la toate tipurile de dentitii (temporara sau definitiva) si are rolul de a stopa progresia leziunilor carioase deja existente. De multe ori s-a constatat chiar o reversie a cariei dentare sub tratamentul cu fluor.
Acest tratament numai in cabinetele dentare, de 3-4 ori pe an, in cadrul sedintelor de profilaxie, prin aplicarea pe dinti a unor produse special concepute in acest scop precum solutii, paste, lacuri sau geluri care contin fluor.
Fluorizarea se poate realiza doar dupa efectuarea unei igienizari perfecte a cavitatii bucale prin detarraj si periaj profesional deoarece fluorul are atunci acces direct la structurile dentare curate si igenizate. Dupa aplicarea tratamentului pacientul nu are voie sa clateasca gura, sa bea sau sa manance timp de 30 de minute.
Eficienta tratamentului de fluorizare este dependent de realizarea permanenta a unei igiene orale riguroase de catre pacient bazate pe periaj dentar corect efectuat de minm 2 pe zi, de utilizarea mijloacelor suplimentare de igiena si de efectuare controalelor regulate la medicul dentist.
Indicatiile fuorizarii
in special copii peste 6 ani , adolescentii si persoanele adulte
persoane cu sensibilitate dentara la anumiti stimuli (tratamentul se aplica o data la 2 zile pana la disparitia durerii)
pacienti cu aparate ortodontice fixe
pacienti care doresc o albire profesionala in cabinet, inainte si dupa tratament
pacienti cu diferite afectiuni ce influenteaza cantitatea si calitatea salivei crescand mult riscul de aparitie al cariilor
pacienti care au urmat tratamente iradiante in zona maxilo-faciala
Contraindicatiile fluorizarii
copii sub 6 ani
femei insarcinate
hipertiroidism
utilizarea altor suplimente alimentare cu fluor
Cabinet implantologie Bucuresti - pentru mai multe informatii si lamuriri, va asteptam la cabinetul nostru ASNAN cabinet implantologie Crangasi-Giulesti, Bucuresti sau ARTDENT cabinet implantologie Rahova.