Blog Implantologie

Aici afli tot ce trebuie sa stii despre sanatatea danturii tale!

Despre Zirconiu

Despre Zirconiu
Share

Coroanele dentare total fizionomice din ceramic (portelan) au ca suport (la interior) cape din metal de exemplu Cr-Co(crom-cobalt), Zr (zirconiu).
Zirconiul se utilizeaza mai ales cand se doreste o estetica superioara deoarece este alb . Indiferent de cat de subtire este stratul de ceramica coroana nu va capata o tenta inchisa. Zirconiul se foloseste si in implantologie, are biocompatibilitate superioara, inlocuind titanul.

O alta calitate majora a zirconiului este absenta coroziunii. Astfel, reactiile gingivale cum ar fi lizereul (dunga) cenusie din jurul marginii coroanelor metalo-ceramice nu mai apar. De asemenea lipseste gustul metalic atat de deranjant.

Reactiile alergice in cazul zirconiului sunt zero. Nu exista pacienti alergici la acest material. Zirconiul este biocompatibil si bioinert.
Zirconiul este inert si din punct de vedere termic. El nu conduce caldura astfel incat variatiile termice nu sunt transmise pulpei dentare (nervului) si astfel scade riscul aparitiei iritatiei pulpare.

Pretul destul de ridicat se datoreaza faptului ca zirconiul de calitate este scump. Totodata tehnologia avansata utilizata pentru realizarea licrarilor din zirconiu este costisitoare. Exista produse mai ieftine dar considerate de slaba calitate. De aceea in cabinetul nostru de implantologie dentara din Bucuresti zonele Crangasi, Rahova folosim material si tehnici dentare superioare si avem grija de sanatatea pacientilor nostri.

In concluzie zirconiul este un material de calitate obtinut printr-un proces tehnologic complex, iar calitatile sale justifica pe deplin pretul ridicat.
Cabinet implant dentar – pentru mai multe informatii si lamuriri, va asteptam la cabinetul nostru ASNAN cabinet implantologie Crangasi-Giulesti, Bucuresti sau ARTDENT cabinet implantologie Rahova.
Puteti sa ne vizitati si pe internet la www.implantulmeu.ro, sau sa ne contactati telefonic.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 7 =