Extractia dentara

Extractia dentara

Extractie dentara

Extractia dentara, este ultima solutie de tratament. Din pacate, lipsa de educatie sanitara face ca in mintea multora sa persiste asociatia “durere de masea = extractie”. Tratamentul stomatologic modern permite mentinerea in cavitatea bucala a unor dinti mai mult sau mai putin afectati de carie.
Este de datoria medicului stomatolog sa explice in detaliu pacientului care este starea dintelui in cauza, care sunt variantele de tratament si de ce este important sa nu il extragem, ci sa il tratam. Desigur ca exista posibilitatea ca acel dinte sa nu mai poata fi tratat si atunci trebuie extras dar aceasta extractie se face numai la indicatia medicului stomatolog si pe baza unei radiografii dentare. Cabinet implant dentar ieftin - pentru diagnosticarea si tratamentul problemelor dumneavoastra.

Cum se extrag dinţii?

Înainte de extracţie, medicul dentist va analiza atent antecedentele dvs. medicale şi dentare şi va efectua o radiografie.
La radiografie se vede lungimea, forma şi poziţia dintelui la nivelul osului maxilar. Pe baza acestor informaţii, medicul poate estima gradul de dificultate a procedurii şi poate decide dacă este nevoie de intervenţia unui specialist în chirurgia orală.
Înainte de extracţie, se efectuează o anestezie locală. Medicul dentist va folosi un anestezic cu efect local pentru a amorţi zona extracţiei.
La o extracţie simplă, după anestezie, dintele este slăbit în alveolă cu un instrument numit elevator, apoi extras cu cleştele dentar. Medicul dentist poate şlefui şi recontura apoi osul subiacent. După aceasta, poate închide incizia prin sutură.

Ce se întâmplă după extracţie?

Este esenţial să menţineţi zona curată şi să preveniţi infecţia imediat după extracţia dentară. Medicul dentist vă va da să muşcaţi uşor pe o bucată de tifon uscat, steril, pe care trebuie să îl ţineţi timp de 30-45 de minute pentru a reduce hemoragia până la oprirea completă. În următoarele 24 de ore, nu aveţi voie să fumaţi, să vă clătiţi gura insistent sau să periaţi dinţii învecinaţi.
După extracţie, trebuie să vă aşteptaţi la o senzaţie de durere şi disconfort. În unele cazuri, dentistul recomandă administrarea unui calmant. Uneori ajută aplicarea unei pungi cu gheaţă pe faţă, în reprize de 15 minute. Se recomandă să beţi doar cu paiul, să renunţaţi la activităţile foarte solicitante şi să evitaţi să beţi lichide calde. În ziua următoare extracţiei, dentistul poate recomanda o clătire uşoară a gurii cu soluţie salină caldă (nu o înghiţiţi) sau cu o apa de gură cu ingrediente antibcteriene. În mod normal, disconfortul se va atenua în 3 zile până la 2 săptămâni. Dacă durerea persistă sau devine severă, dacă apare inflamaţia, hemoragia sau febra, mergeţi imediat la dentist.
Punem la dispozitia clientilor intr-un mediu placut, cu o echipa de profesionisti, servicii stomatologice, implant dentar, extractii dentare, la preturi avantajoase.

Sursa: http://www.premieredent.ro/blog/extractia/, http://www.colgate.ro/app/CP/RO/OC/Information/Articles/Oral-and-Dental-Health-Basics/Checkups-and-Dental-Procedures/Tooth-Removal-Extraction/article/Tooth-Removal-Tooth-Extractions.cvsp